Video: Hoe Het Toyota Production System De Voedselbank In New York Helpt

Vandaag zag ik op het blog van Mark Graban (een echte aanrader! lees onder de video daarom ook even verder ;-) ) een interessante video over hoe Toyota de slachtoffers in New York van de orkaan Sandy heeft geholpen. Om de voedselbank daar te ondersteunen bij de grote vraag naar voedsel die ontstond na deze ramp in oktober 2012 helpen ze de organisatie door middel van hun Toyota Production System.

In de video komt op een mooie manier naar voren hoe men door middel van creatief denken en het verbeteren van processen de slachtoffers in New York helpt. Hierdoor was men bij de voedselbank in staat het aantal dozen per transport te vergroten en het inpakken van deze dozen soepeler te laten verlopen.

Mark Graban’s Lean Blog

In het verleden heb ik al eens een blog gepost over Lean websites die je absoluut eens moet bekijken. Mark Graban’s blog mocht daar natuurlijk ook niet ontbreken. Hij schrijft vrijwel dagelijks over zijn eigen ervaringen met Lean en de projecten, seminars, etc. die hij organiseert, bezoekt, presenteert, enzovoorts.

En nu ik er zo eens over nadenk ga ik denk ik de komende dagen een lijst opstellen van waardevolle blogposts van de laatste weken. Niet alleen van Mark Graban, maar van iedere goede bron. Ook in het hiervoor genoemde artikel kreeg ik enkele waardevolle reactie met goede websites over Lean. Volgende week meer dus!

 

Geplaatst op by Rick Konings in Lean invoeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

16.275 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

HTML tags are not allowed.