7 Lean Geheimen Van De Guru’s, Welke Kies Jij?

Lean manufacturingVandaag een wat meer op inspiratie en motivatie gerichte post dan wat jullie van mij gewend zijn. Of je nu al ver gevorderd bent binnen lean manufacturing of  de eerste stappen nog zetten, een dosis inspiratie is nooit weg ;)

Onderstaande geheimen zijn eigenlijk helemaal geen geheimen. Het zijn quotes van de grote (lean) guru’s van de afgelopen decennia en eigenlijk spreken ze allemaal voor zich. Toch zie ik vaak dat managers/verbeteraars de achterliggende gedachte achter deze quotes ontgaat. Maar de mensen die écht met lean bezig zijn… de sleutel (afbeelding) tot succes zullen we maar zeggen ;)

7 Lean Sectrets

Ik heb nog getwijfeld of ik sommige geheimen/quotes nog zou vertalen naar het Nederlands, maar ik vind dat de kracht van de quotes dan verloren gaat. Het zijn ook niet allemaal quotes van bekende lean guru’s, maar ook van andere industrielen en wetenschappers.

In ieder geval, hier komen ze:

Lean Secret #1 – Taiichi Ohno

All we are doing is looking at the time line, from the moment the customer gives us an order to the point when we collect the cash. And we are reducing the time line by reducing the non-value adding wastes.

Lean Secret #2 – William Edwards Deming

A bad system will beat a good person every time.

Lean Sectret #3 – Masaaki Imai

Where there is no standard, there can be no improvement. For these reasons, standards are the basis for both maintenance and improvement.

Lean Sectret #4 – Henry Ford

Failure is only the opportunity to begin again more intelligently.

Lean Lean Sectret #5 – Shigeo Shingo

It’s only the last turn of a bolt that tightens it – the rest is just movement.

Lean Sectret #6 – Hiroshi Okuda

Failure to change is a vice! I want everyone at toyota to change and at least do not be an obstacle for someone else who wants to change.

Lean Sectret #7 – Charles Darwin

It is not the strongest of the species that survive, nor the most intelligent, but the one most responsive to change.

Nu ben ik benieuwd welke jullie het beste vinden, ik hoor het graag middels een reactie!

Photo by: Bohman

Geplaatst op by Rick Konings in Lean Manufacturing, Lean thinking