De Lean Universiteit Bibliotheek

Lean boekenZoals ik in een paar voorgaande posts al heb aangekondigd, ben ik ook bezig met boeken en andere media op het gebied van Lean Manufacturing. Ik denk dat iedere manager die wil beginnen met Lean behoefte heeft aan een goede theoretische basis. Maar al te vaak krijg ik de vraag: “Wat is een goed boek dat ik zou moeten lezen op het gebied van Lean?” Ik denk dat u die vraag wel herkent, of niet? Lees dus snel verder en ontdek wat ik daarvoor in petto heb.

Iets met bomen en een bos

Google eens willekeurig op “Lean boeken” en je wordt overladen met duizenden zoekresultaten. Webshops, blogs, etc., etc. Je ziet door de bomen het bos niet meer, je wil tenslotte een goed boek aanschaffen, waarmee je na het lezen ervan gelijk in je organisatie aan de slag kunt. Maar wat is nu een goed boek over het verbeteren van uw processen?

Lean Universiteit Bibliotheek

Daarom ben ik bezig met het opzetten van bibliotheek! Een online platform waar alle relevante literatuur over continu verbeteren aanwezig is. En dan niet een karig lijstje met enkel korte beschrijvingen. Nee, ik ga voor ieder boek wat in de bibliotheek komt te staan een unieke beschrijving maken en geef mijn mening over de inhoud.

Ik beveel namelijk alleen dingen aan als ik er zelf voor 100% achter sta, dus ook boeken! Want vergis je niet, er zijn een hoop zelfverklaarde organisatieexperts die over het algemeen alleen uit zijn op het uit je broek kloppen van geld.

Tot slot

Bij deze aankondiging wilde ik het voor vandaag even laten. Volgende week ga ik weer aan de slag met nieuwe, frisse inzichten om processen bij bedrijven te verbeteren. Hou deze site dus in de gaten en neem ook eens een kijkje in de (nog kleine) Kennisbank.

Photo by: Paul Lowry

Geplaatst op by Rick Konings in Lean Universiteit Bibliotheek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

16.275 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

HTML tags are not allowed.

Google