Over

Wat is de Lean Universiteit?

De Lean Universiteit is hét online Lean platform van Nederland. Met deze website deel ik – Rick Konings – concrete, stap voor stap handvaten voor organisaties die willen starten met een Lean verbetertraject. Of je hebt binnen jouw organisatie al flinken stappen gezet op het gebied van Lean en bent nu opzoek naar verdieping en verbreeding.

De missie van de Lean Universiteit is het ondersteunen, richting geven en stimuleren van verbeterprocessen bij organisaties, door het volgen van de filosofie rondom Lean en overeenkomstige management theorieën.

Onderwerpen als Lean Management, Six Sigma, Total Productive Maintenance (TPM) en Quick Response Manufacturing (QRM) komen op deze site uitgebreid aan bod en worden uitgelegd aan de hand van praktische, simpele voorbeelden.

Wie ben ik?

Lean Universiteit - Rick Konings

Mijn naam is Rick Konings en tijdens mijn studie Technische Bedrijfskunde aan de Hogeschool van Anrhem en Nijmegen heb ik mij gespecialiseerd in World Class Performance en Lean Management. Op dit moment geef ik mijn passie voor bedrijfskunde een vervolg op de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit.

Ondanks mijn korte carriere heb ik al aardig wat “Lean-ervaring” opgedaan. Ik dacht: “Deze ervaringen – en de ervaringen die nog gaan komen – kan ik wel voor mezelf houden, maar ze delen met andere is natuurlijk veel leuker!” Daarom heb ik de Lean Universiteit opgestart.

Waarom de Lean Universiteit?

Met de Lean Universiteit pak ik het anders aan dan andere. De Lean filosofie is er een van de mensen (kijk, de eerste tip –

en verreweg de belangrijkste!), daarom kies ik ervoor jouw als manager persoonlijk te benaderen. Ik wil je leren kennen, weten wat er in de organisatie speelt en je daardoor gericht kunnen helpen.

Ik put met de Lean Universiteit uit de uitgebreide Lean toolbox en leg het gebruik hiervan uit aan de hand van bruikbare tips & tricks. Ook meer strategische onderwerpen als draagvlak en policy deployment zullen worden behandeld, maar altijd met een handzame en praktische inslag.