Quicktip #2 – Lean en 5S op Kantoor, 3 Tips

lean tipsAls kartrekker van de lean operatie binnen jouw organisatie moet je natuurlijk het goede voorbeeld geven. Jij bent tenslotte de man of vrouw waar iedereen zijn Lean inspiratie vandaan haalt. Vorige keer had ik het in deze nieuwe Quicktiprubiek over continu verbeteren, vandaag geef ik je drie praktische tips om je kantoor netjes, orderlijk en dus 5S te houden.

Here we go…

 

 

Lean en 5S op Kantoor

Tip 1: Stel doelen en maak deze bekend 

5S doe je niet alleen, maar samen. Voor de beste resultaten stel je vooraf doelen op die je wil bereiken binnen jouw kantooromgeving en maak deze ook kenbaar naar de rest van de organisatie. Op deze manier kan de organisatie jou steunen in het behalen van deze doelen.

Tip 2: Stem verantwoordelijkheden af

Niets is zo vervelend als het opruimen van andermans troep, toch? Stem dus ook van te voren af wie waarvoor verantwoordelijk is. Wanneer je dus je 5S rondje maakt kun je dus precies zien wie op welk punt wat achter blijft. Niet om ze te controleren! Maar om ze te helpen 5S te implementeren in hun dagelijks werk.

Tip 3: Visualiseer je resultaten

Doelen motiveren, maar het behalen van doelen nog meer. Maak dus zichtbaar welke resultaten je geboekt hebt. Hierdoor kun je gemakkelijk het verbeterproces in de gaten houden en is iedereen op de hoogte van de punten waar nog aan gewerkt moet worden.

Wat Ik Van Jou Zou Willen Weten

Met deze Quicktips probeer ik je op regelmatige basis nuttige – en misschien nog wel belangrijker – direct toepasbare tips te geven.

Maar daar wil ik wel iets voor terug! Namelijk jouw problemen!

Ik kan wel lukraak tips geven waarvan ik denk dat ze zinvol zijn voor jou als mijn lezer. Maar veel beter is het natuurlijk als ik concrete problemen oplos die jij tegenkomt in de praktijk. Heb je dus vragen, opmerkingen of suggesties, schroom dan niet om mij aan mijn mouw te trekken in de vorm van een reactie, mailtje of tweet ;)

Tot de volgende keer!

-Rick

Geplaatst op by Rick Konings in 5S, Quick Tip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

16.281 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

HTML tags are not allowed.