In 2013 Gaat Alles Anders

Lean ManufacturingTen eerste natuurlijk een gelukkig nieuw jaar gewenst! 2012 zit er namelijk al weer op. In deze post ga ik eens terugblikken wat er het afgelopen jaar nu eigenlijk allemaal gebeurt is op de Lean Universiteit. En eigenlijk weet ik het antwoord al wel…

… niet veel!

Helaas heb ik het tot nu toe niet goed genoeg op kunnen brengen om op regelmatige basis een interessant stukje tekst toe te voegen aan mijn blog. Dat moet dus anders, en daarom gaan we voor duidelijke doelen. Ieder verbetertraject start vanuit een beoogd doel, dus ook ik!

#1 Posts

In 2013 wil ik zorgen voor een steady stroom aan blogposts en berichten. De lezer moet 1 a 2 keer per week op de Lean Universiteit een splinter nieuwe, high quality artikel vinden waar hij of zij ook werkelijk iets aan heeft.

En daarom heb ik de volgende doelen opgesteld:

75 Posts in 2013

Dat komt dus neer op ongeveer 1,5 artikelen per week, soms meer, soms minder. En ik heb het dan niet over korte mededelingen en berichtjes, maar over kwalitatieve stukken waar je als lezer ook werkelijk iets aan hebt. Ik wil mezelf meer motiveren dit blog goed te onderhouden en constant waarde te bieden voor mijn lezers.

15 Boekenreviews

Van deze 75 posts wil ik er minstens 15 boekenreviews van maken. Investeren in kennis en continu leren is erg belangrijk voor de manager van tegenwoordig, boeken zijn nog steeds het meest gebruikte medium om dit doel te behalen. Daarom wil ik jullie voorzien van kwalitatief goede boeken waar je ook werkelijk iets van leert en niet alleen de kas van de auteur spekt.

3 Multimediale concepten

Ik vind het belangrijk om mijn lezers meer te bieden dan puur de geschreven artikelen en ga dus aan de slag met nieuwe manieren van bloggen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het starten van een podcast of het plaatsen van video’s met behulp van youtube. Hoe en wat ik dit allemaal vorm ga geven weet ik nog niet maar dit doel staat!

#2 (Gratis) Producten

Naast het nieuwe aantal posts wil ik mij in 2013 bezig gaan houden met het ontwikkelen en uitbrengen van bepaalde producten. Of het nu betaald is of niet, daar ga ik mee aan de slag!

Minimaal 2 producten online

Ik heb op dit moment nog geen idee waar ik hierbij aan moet denken (suggesties zijn van harte welkom) en zal daar dus de komende tijd op de achtergrond mee bezig zijn. Kwaliteit zal in ieder geval voorop staan bij het ontwikkelen van deze producten en alleen dingen die ik zelf ook zou willen gebruiken worden gelanceerd, geen onzin, geen verspilling!

Social Media & E-mail

In 2013 ga ik ook intensiever aan de slag met social media en e-mail. Om de trouwe lezer te belonen zal ik extra aandacht besteden aan mijn e-mail lijst waar ik bijvoorbeeld dieper in ga op bepaalde materie of meer exclusieve informatie zal delen dan via het blog. Het doel dus:

150 actieve e-mail subscribers

Daarnaast wil ik meer aandacht geven aan social media. In het geval van de Lean Universiteit gaat het dan met name om Twitter en Facebook. De doelen voor beide platformen:

Twitter: 100 Volgers

Facebook: 100 likes

Sociale controle

De reden dat ik deze doelen bekend maak?

Sociale controle, jullie gaan me aan deze doelen houden! Doordat ik deze doelen nu bekend maak weten jullie wat je kunt verwachten en kan je me aan de mouw trekken wanneer ik deze verwachting niet waarmaak.

Ik heb er in ieder geval heel veel zin in!

Groeten,

Rick

 

Geplaatst op by Rick Konings in Lean Manufacturing, Rick Konings

2 comments on “In 2013 Gaat Alles Anders

 1. Mark on said:

  Hoi mede TB’er en IM’er :),

  Op deze manier ga je het niet halen ;-). Als ik snel kijk zie ik soms 1 post per maand en soms 4/5.

  Je stukken zijn voor mij interessant omdat ik dezelfde studie volg en hier ook mijn interesse in ligt.

  Zet je schouders eronder en go for it :)

  • Rick Konings on said:

   Hoi Mark,

   Bedankt voor je reactie en je motiverende woorden natuurlijk. En ja, ik weet het… praatjes vullen geen gaatjes,

   maar…

   op dit moment liggen de prioriteiten bij mijn huidige studie en dat vergt nogal wat tijd. Om het een en ander rond de site ook beter te kunnen managen ben ik achter de schermen hard bezig met nieuwe artikelen, zodat ik in de toekomst wat meer ruimte heb ;-) Denk bijvoorbeeld aan onderwerp specifieke specials. Zo houd ik meer tijd over om in te springen op de actualiteiten.

   Groeten,

   Rick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

16.281 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

HTML tags are not allowed.

Google