Tip! Het 5e HAN Lean Event – Lustrumeditie 2013

HAN Lean Event

Als oud-student Technische Bedrijfskunde van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen – zie links op de foto, copywright Hans Mestrum –  kan ik het natuurlijk niet laten aandacht te besteden aan alweer de 5e editie van het HAN Lean Event. Zelf heb ik vorig jaar met veel plezier samen met medestudenten mijn leanproject bij General Electric gepresenteerd en heb ik leuke contacten overgehouden aan deze happening. Ik ben van mening dat het bijwonen van deze GRATIS bijeenkomst voor iedereen die met lean bezig is erg interessant is door de interessante sprekers en diverse praktische presentaties van studenten. Lees dus snel meer…

Onderstaand vind je natuurlijk een uitgebreide uitleg wat het HAN Lean Event in zal houden en welke sprekers er te vinden zullen zijn. Maar ik denk dat je de beste indruk kunt krijgen van een dergelijk event door het kijken van de volgende video, geschoten op het Lean Event van 2012 waar ik zelf ook een presentatie heb gegeven. Misschien zie je me nog wel voorbij komen ;)

Lean Lectoraat

Inmiddels wordt het HAN Lean event alweer voor de 5e keer georganiseerd door het lectoraat Lean van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Het lectoraat Lean helpt bedrijven en instellingen bij het verbeteren van de resultaten met behulp van technieken als Lean Manufacturing, Six Sigma en Quick Response Manufacturing. Het lectoraat staat onder leiding van zijn lector Vincent Wiegel, een van de leidende experts op het gebied van Lean in Nederland.

Daarnaast is het lectoraat verantwoordelijk voor de minor World Class Performance die studenten aan de HAN kunnen volgen en die ik natuurlijk zelf ook gevolgd heb. In dit halfjaar worden studenten uitgebreid getraind in het gebruik van Lean technieken en methoden en raken ze theoretisch onderlegd om deze kennis uiteindelijk in hun verdere (bedrijfs)leven toe te kunnen passen. Tijdens dit half jaar nemen de studenten ook werkelijk Lean projecten op zich, waarvan ze het resultaat zullen presenteren tijdens het HAN Lean Event.

HAN Lean Event 2013

Het Lean Event zal dit jaar in het teken staan van positiviteit, de slogan voor dit jaar luidt dan ook: Het is tijd voor optimisme! En dan gaat het met name om optimisme door meerwaarde in uw organisatie. Om uit sterker uit deze tijden van economische tegenwind te komen moeten bedrijven slimmer zijn en blijven innoveren.

Tijdens de lutrumeditie het HAN Lean Event van dit jaar worden de lectoren dr. Vincent Wiegen en dr. ir. Jannes Slomp officieel  geïnstalleerd. Verder zal een bekende gastspreker uitweiden over een veelvoorkomende valkuil bij lean operations. Meer informatie over beide lectoren is onder aan deze pagina te vinden.

Maar naast de intredes van de lectoren zal een belangrijk deel van de middag ingenomen worden door presentatie van de studenten. Uit eigen ervaring – zie foto – kan ik vertellen dat het voor een student een prachtige kroon op je leanproject is wanneer je deze mag presenteren voor mensen uit het bedrijfsleven. Ik heb er zelf in ieder geval enkele leuke contacten aan overgehouden en ik ben er van overtuigd dat de presentaties die worden gegeven zeker voor veel bedrijven erg nuttig zijn. Verder is het natuurlijk een goede mogelijkheid om alvast eens te kijken wat er volgend jaar op Lean gebied de arbeidsmarkt komt ingelopen.

Vincent Wiegel

Dr. Vincent Wiegel is filosoof en econoom. Hij is één van de leidende experts op het gebied van Lean in Nederland. Hij heeft specifieke expertise op het gebied van Lean productontwikkeling, Lean in non-manufacturing en Lean gezondheidszorg. Hij promoveerde aan de TU Delft op onderzoek waarin morele aspecten en waarden in het ontwerp van nieuwe technologieën worden meegenomen. Deze integratie van  waarden, de ‘value-turn’, vormt nu een belangrijke basis voor het onderzoek naar de succesfactoren van Lean.

Jannes Slomp

Dr. ir. Jannes Slomp is werktuigbouwer en bedrijfskundige. Zijn belangrijkste vakgebied is Operations Management. Na een opleiding HTS-werktuigbouwkunde studeerde hij aan de Universiteit Twente. Hier verrichte hij ook zijn promotieonderzoek op het gebied van flexibele productieautomatisering. Hij was universitair docent, universitair hoofddocent en adjunct hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij later het Lean Operations Research Center oprichtte en leidde. Zijn interesse ligt in het ontwerpen van methoden voor het (continu verbeteren van het) ontwerpen en de besturen van voortbrengingssystemen.

Waar en wanneer?

Geïnteresseerd geraakt? Het HAN Lean Event vindt plaats op donderdag 31 Januari en is GEHEEL KOSTELOOS. Het evenement begint om 13.00 uur is wordt gehouden op de campus van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen in Arnhem, HAN Campus Arnhem, Ruitenberglaan 26, Faculteit Techniek. Voor meer informatie kun je terecht op de website van het lectoraat.

Ik ben in ieder geval zeker te vinden tijdens deze editie van het HAN Lean event en ben erg benieuwd wat de studenten en sprekers dit jaar voor ons in petto hebben!

Geplaatst op by Rick Konings in Lean Manufacturing, Quick Response Manufacturing, World Class Performance